Proses Pengurusan Diri


Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Lama tidak menulis di blog peribadi ini. Bukan tak mahu mencoretkan sesuatu, bahkan banyak sekali yang ingin dikongsikan kepada teman-seman semua. Namun kekangan begitu banyak menghalang untuk mencoretkan apa yang telah sedia tertulis di hati ini.

Sehingga hari ini terus terang saya katakan bahawa saya masih dalam proses mengurus diri untuk memenuhi komitmen-komitmen kerja, keluarga, impian peribadi, peluang kerjaya dan hal-hal lain. Bukan mudah untuk mengurus diri dalam sesuatu hal yang baru pastinya memerlukan banyak input untuk lebih memahaminya. Kerjaya sekarang banyak sekali menuntut diri untuk keluar dari rumah sememangnya sedikit sukar untuk mengisi posting harian di dua blog kesayangan saya ini.

Jawatan sebagai bapa dan suami pula pastinya dipenuhi memandangkan baru dua bulan lebih menerima kehadiran insan baru. Sangat seronok tetapi saya perlu lebih mengurus diri agar lebih dapat meringankan kerja-kerja rumah isteri tercinta.

Bila teringatkan misi tahun baru hari tu, perubahan terbaru perlu dilakukan kerana sekarang sudah masuk separuh untuk 2010. Teman-teman pula bagaimana? Tahniah bagi yang sudah mencapai kejayaan misi-misi peribadi anda. Doakan saya pula untuk berjaya sebelum masuk tahun hadapan.

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. Nozi
    Jun 17, 2010 @ 07:58:57

    As-Salam,

    InsyaAllah, nnti Along akan dapat membiasakan diri dengan komitmen baru. Mula-mula akan terasa sedikit janggal tapi lama-lama Along akan seronok dan biasa dengannya. ALong pasti boleh!..hehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: